Сьогодні хочемо поговорити з Вами про харчування під час вагітності.

Напевно всі знають, що ці 9 місяців (а краще завжди!) варто дотримуватися основних правил правильного харчування - не їсти жирну і важку їжу, фаст-фуд, велику кількість солодощів, пити солодку газовану воду і т. д.

По-перше, це допоможе не набрати зайвих кілограмів під час вагітності (норма збільшення у вазі складає 10-14 кг - 40% у першій і 60% у другій половині вагітності) і швидше їх скинути після.

По-друге, неправильне харчування може негативно позначитися на здоров'ї майбутньої дитини, не варто це недооцінювати.

Що слід повністю виключити зі свого раціону на час очікування малюка?

1. Солоні і копчені м'ясо і рибу, ковбасу, шинку і т. д.

2. Консервовані продукти - рибні, м'ясні та ОВОЧЕВІ!

3. Мариновані гриби, що готувалися в домашніх умовах! У цьому випадку є ризик отримати ботулізм - дуже небезпечне інфекційно-токсичне захворювання, яке може закінчитися втратою дитини і навіть летальним результатом для майбутньої мами!

4. Суші і роли з сирою рибою. Звичайно якщо Вам пощастить потрапити в Японію в прекрасному стані - це обмеження знімається. Але так як якість риби дуже часто в нашій країні, на жаль, страждає, просимо Вас не експериментувати.

Що стосується фруктів та овочів, вони, безумовно, дуже корисні для майбутніх мам, особливо в сезон, але багато впадають у крайнощі і їдять цілими днями тільки овочі. Але, не варто забувати, що овочі багаті клітковиною, а її надлишок може викликати здуття живота.⠀

Прислухайтеся до своїх відчуттів і організму! Якщо ж він підказує Вам закусити пару з'їдених тортиків солоним огірком - збережіть і періодично перечитуйте цей пост!

Медичний центр Ехомед – діагностика одного дня!

Запис за номерами:

098 840 40 48,

093 840 40 48,

або за адресою: м. Львів, вул. Єрошенка, 14.