Аналіз на TORCH-інфекції повинна здати кожна жінка при плануванні вагітності за 2-3 місяці до зачаття або на якомога більш ранніх термінах вагітності

 Як розшифровується ТORCH?

Т-токсоплазма (Тохорlasma) О-інші інфекції (others) - вірусні гепатити, сифіліс, хламідіоз, лістеріоз, вітряна віспа та ін; R- краснуха (Rubella virus)%; С - цитомегаловірус (Сytonmegalovirus), H - вірус простого герпесу (Herpes simplex virus).

Забір крові обов'язково проводять у ранковий час натщесерце (після нічного голодування протягом 8-12 годин). Перед дослідженням можна випити трохи води. 

Якщо за результатами аналізу у жінки немає імунітету до краснухи (однією з найнебезпечніших інфекцій для вагітних) на етапі планування вагітності вам рекомендують провести вакцинацію. Також рекомендується вакцинація проти гепатиту В. З метою профілактики цитомегаловірусної інфекції уникайте контактів з хворими людьми, а щоб захиститися від токсоплазмозу ретельно мийте фрукти і овочі, вживайте їжу продукти, які пройшли термічну обробку, уникайте контактів з вуличними котами, працюючи з грунтом в саду і городі використовуйте гумові рукавички.