Сьогодні поговоримо про міфи про алергію, які побутують у нашому житті
Міф 1 Гречка, рис, кабачки неалергенні продукти і їх можна всім алергікам.
Ні, на жаль, немає неаллергенних продуктів. Орім води і цукру (там немає білкової молекули алергену). Навіть на гречку, рис, кабачок можливі алергічні реакції. Всі питання щодо продуктів потрібно обговорити з алергологом. Адже комусь яблуко в радість, а комусь анафілактичний шок!
Міф 2 Алергікові не можна цитрусові, полуницю, шоколад, кава.
Ці продукти найчастіше викликають псевдоалергічні реакції. Але більшості алергіків їх можна їсти в розумних кількостях.
Міф 3 Червоні продукти найбільш алергенні.
Колір продукту практично не впливає на його справжні алергенні властивості! Червоні продукти найчастіше є гістамінолібераторамі і викликають псевдоалергічні реакції. Деякі червоні пігменти продуктів можуть бути алергенами (наприклад, антоцианин в червоних яблуках), але ці пігменти вкрай рідко викликають справжню харчову алергію.
Міф 4 При підозрі на харчову алергію потрібно зробити дослідження на алергопроби і суворо виключити ті продукти, які показав аналіз або шкірні проби.
Міф 5 Харчова алергія причина атопічного дерматиту! Причина АТД - порушення бар'єрної функції, втрата вологи шкірою і т.д.
Харчова алергія часто не винна. Якщо ви хочете знати про харчові алергії більше, розібратися, що вам можна, а що категорично не можна, підібрати собі або дитині безпечні продукти - завітайте в @ehomed_lviv. Ми дбаємо про ваше здоров’я
Для запису звертайтесь в дірект або за номерами:
- +38 (098) 840-40-48
- +38 (093) 840-40-48
- +38 (067) 968-48-06