Сьогодні поговоримо про міфи про алергію, які побутують у нашому житті

 Міф 1 Гречка, рис, кабачки неалергенні продукти і їх можна всім алергікам.

Ні, на жаль, немає неаллергенних продуктів. Орім води і цукру (там немає білкової молекули алергену). Навіть на гречку, рис, кабачок можливі алергічні реакції. Всі питання щодо продуктів потрібно обговорити з алергологом. Адже комусь яблуко в радість, а комусь анафілактичний шок!

Міф 2 Алергікові не можна цитрусові, полуницю, шоколад, кава.

Ці продукти найчастіше викликають псевдоалергічні реакції. Але більшості алергіків їх можна їсти в розумних кількостях.

Міф 3 Червоні продукти найбільш алергенні.

Колір продукту практично не впливає на його справжні алергенні властивості! Червоні продукти найчастіше є гістамінолібераторамі і викликають псевдоалергічні реакції. Деякі червоні пігменти продуктів можуть бути алергенами (наприклад, антоцианин в червоних яблуках), але ці пігменти вкрай рідко викликають справжню харчову алергію.

Міф 4 При підозрі на харчову алергію потрібно зробити дослідження на алергопроби і суворо виключити ті продукти, які показав аналіз або шкірні проби.

Міф 5 Харчова алергія причина атопічного дерматиту! Причина АТД - порушення бар'єрної функції, втрата вологи шкірою і т.д.

Харчова алергія часто не винна. Якщо ви хочете знати про харчові алергії більше, розібратися, що вам можна, а що категорично не можна, підібрати собі або дитині безпечні продукти - завітайте в @ehomed_lviv. Ми дбаємо про ваше здоров’я

Для запису звертайтесь в дірект або за номерами:

  • +38 (098) 840-40-48
  • +38 (093) 840-40-48
  • +38 (067) 968-48-06